Pieno grybas


Tibeto pieno grybas

Pieno grybas buvo išvestas Tibete ir ilgai išliko Tibeto medicinos paslaptimi. Dabar jis populiarus visame pasaulyje tiek kaip gydomasis, tiek kaip malonaus skonio natūralus produktas.

Tibeto pieno grybas

Pieno grybas stiprina imuninę sistemą, didina organizmo tonusą, gydo skrandžio ligas, valo organizmą, turi dezinfekuojančių ir priešuždegiminių sąvybių, stabdo aterosklerozę, vartojant pieno grybą kartu su išsikrovimo dienomis normalizuojasi žarnyno darbas, mažėja cholesterolio kiekis, pagreitėja medžiagų apyvarta ir to pasėkoje mažėja svoris. Plačiau apie grybo gydomasias sąvybes ir jo naudojimą gydymui galima paskaityti specialioje literatūroje arba internete.

Pieno grybas yra gyvas organizmas, todėl ji reikia atitinkamai prižiūrėti. Grybą reikėtu kasdieną perplauti šaltu vandeniu nupilant prieš tai susidariusį rūgpienį (butinai perkošti, kad neliktų grybo dalių), kuris ir yra geriamas. Po to išplautą grybą (tai nedideli balti gniužulai, panašūs į varškę, tik sukibę tarpusavyje) reikia vėl užpilti pienu. Pienas paprastai vėl surūgsta maždaug po 17-20 valandų. Grybą geriausia gerti po pusę ar pilną stiklinę likus pusvalandžiui prieš miegą.

Jei kasdien nenuplausite grybo ir nekeisite pieno, jis nebesidaugins, įgaus rudą spalvą, nebeturės gydomųjų savybių ir pagaliau žus. Sveikas grybas yra baltos, primenančios pieną ar varškę, spalvos. Jei taip atsitiko, kad neplovėte grybo 2-3 dienas, rugpienį išpilkite ir vėl užpilkite šviežiu pienu. O jei atsibodo kasdien tvarkyti grybą, galite jį išplovę užšaldyti šaldiklyje, nes atšildytas jis toliau gali būti naudojamas.

 

1 Comment
  1. 170 d. ago
    rasa

    gal kas galetu padovanoti tibeto gryba klaipedoje

    Atsakyti

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Galite naudoti šias HTML žymas ir atributus: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>